mmj

pink glitter heart
Get your Love You Scraps at Jhocy

Friday, 16 November 2012


SINGLE = Jangan bersedih kerana Allah akan memberi yang terbaik nanti .
COUPLE = Jangan terlalu seronok kerana di waktu inilah saham dosa meningkat .
TUNANG = Jangan terlalu lama kerana ia akan menimbulkan pelbagai masalah .
BERNIKAH = Jangan terlalu leka kerana telah diberikan tanggungjawab yang akan dipersoalkan di akhirat kelak .
BERCERAI= Allah membenci umatnya yang bercerai berai ..

◕ ‿ ◕ Cahaya Islam Indah

Monday, 1 October 2012

CINTA ALLAH YG KEKAL HINGGA KE SYURGA



‎1bulan kahwin:

Isteri: I love u sayang!!!
Suami: I love u tooo honey!!
Isteri: Tak, i love u threee!!
Suami: But i love u 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10..!!!

10tahun kahwin:
Isteri: I love u sayang!!
Suami: Ye, love u 2. (sambil bace surat kabar)
Isteri: Tak, i love u threee!!
Suami: Yelah, awak je la menang (malas layan)

25tahun kahwin:
Isteri: I love u sayang!!!
Suami: Ape kejadahye awak nie??da tue2 nk ber ailebiu bagai??? awak ni buang tebiat ke? nak mamp0s???!!!

Cinta Manusia manis sementara,

Cinta ALLAH cinta hakiki yang kekal hingga ke syurga ♥

Saturday, 24 December 2011

buat gambar kartun msa chat kat fb

Angry Bird--> [[166456416741199]]
Shin Chan --> [[196431117116365]]
Doraemon --> [[155393057897143]]
Spongebob --> [[334954663181745]]
Domo --> [[250128751720149]]
Sonic --> [[120219704713360]]
Pooh --> [[123363421035031]]
Piglet --> [[132045620187428]]
Ultraman --> [[147290738648754]]
Bleach --> [[40134995667]]
Justin Bieber --> [[199705483893]]
Adidas --> [[111751548879681]]
BoBoiBoy --> [[110056482412380]]
Mickey Mouse --> [[297035248728]]
Greyson Chance --> [[239842169376590]]

UPDATE

[[171108522930776]] -------> Trollface
[[164413893600463]] -------> Me Gusta
[[218595638164996]] -------> Yaoming
[[189637151067601]] -------> LOL
[[129627277060203]] -------> Poker Face
[[227644903931785]] -------> Forever Alone
[[100002752520227]] -------> Okay Guy
[[100002727365206]] -------> Challange Accepted
[[208551699231052]] -------> (d)
[[100003281387902]] -------> (smirk)
[[149615398444588]] -------> (wary)
[[147753965332916]] -------> (dhat)
[[211804458902220]] -------> (cd)
[[333708903307152]] smirk
[[131741810275104]] xp
[[300983063279872]] mario8
[[119793161471522]] cool
[[144264815683239]] maniac
[[164288477004432]] Cd
[[157618067676266]] xD
[[134695813311979]] Hmm
[[138413752938532]] chew
[[138413752938532]] ksmirk

Sunday, 18 December 2011

pilihan lagu nada cinta

kalau korang tak suka lagu yg ada kat bwa .suka hati korang la.kalau yg suka saya mengucap kan terima kasih.
Arti Cinta – Randy Pangalila


Bukan Salahku – Randy Pangalila

I Need You – Mikha Tambayong Feat Randy Pangalila

Tanpamu Ku Tak Bisa – Randy Pangalila

Ya Sudahlah – Bondan Prakoso & Fade 2 Black

Nada Cinta – Mikha Tambayong, Randy Pangalila, Dewi Sandra, Michella Putri

Cintamu Adalah Takdirku – Indah Dewi Pertiwi Feat Teuku Wisnu

Buntu – Indah Dewi Pertiwi

Menemukanmu – Indah Dewi Pertiwi

Semakin Lama Semakin Aku – Indah Dewi Pertiwi

Cinta Setengah Mati – Indah Dewi Pertiwi

Jangan Sedih – Indah Dewi Pertiwi

Hipnotis – Indah Dewi Pertiwi

Terlalu Sakit – Indah Dewi Pertiwi

Hitam Putih Cintamu – Randy Pangalila

Aku Milikmu – Mikha Tambayong

Ku Tak Bisa – Audiojet

Ibu – Kiting

Satu Untuk Selamanya – Dewi Sandra Feat Alam Urbach

Lagi Dan Lagi – Andra & The Backbone

Baru Aku Tahu Cinta Itu Apa – Indah Dewi Pertiwi

Terbakar – Indah Dewi Pertiwi Feat Ahmad Dhani

Gejolak Cinta – Indah Dewi Pertiwi Feat Sandhy Sandoro

Gara-Gara Cinta – Michella Putri

Takkan Terpisah – Randy Pangalila

Masih Adakah Cinta – Ada Band

Aku Patut Membenci Dia – Five Minutes

Harmoni – Kiting

Lagu Jomblo – Cassanova

Masih Adakah Aku – Republik

Sempurna – Michella Putri

You And Me – Randy Pangalila Feat Kiting

Ku Sayang Ibuku – Mikha Tambayong

Ketika Mengingatmu – Randy Pangalila

Selalu Ada – Anderta

Seindah Pagi – Mikha Tambayong

Beri Sedikit Waktu – Mikha Tambayong

Aku Kamu Dan Dia – Mikha Tambayong

Mendung Kan Berganti – Mikha Tambayong

Hal Terindah – Seventeen

Jujur Saja – Anderta

Main Hati – Andra & The Backbone

Cukup Bete – Mikha Tambayong Feat Randy Pangalila

Kekasih – Gilang

Hanya Ingin Kau Tahu – Republik

12 Bar Exam – Randy Pangalila , Mikha Tambayong , Michella Putri

Tak Ada Yang Bisa – Andra & The Backbone

Semua Indah – Randy Pangalila

Musnah – Andra & The Backbone

Waktunya Cinta – Randy Pangalila

Sisa – Power Slaves

Tentang Rasa – Astrid

Wonder Woman – Mulan Jameela

Sahabat Sejati – Randy Pangalila Feat Mikha Tambayong

Awal Yang Baru – Michella Putri

Cinta Itu Nada – Randy Pangalila

Magic – Lyla

Sentuhan Rasa – Randy Pangalila Feat Mikha Tambayong

Maaf – Radja

Takkan Rela – Five Minutes

Ada Bayangmu – Mikha Tambayong

Semua Untukmu – Mikha Tambayong

Kasih Dengarkanlah – Republik


Saturday, 17 December 2011

pelakon nada cinta...(handsome dan comel)









nada cinta



bu susan menolong bu rina mencari anak nya bu rina.bu susan masuk ke kelas muzik bu rina dan meletak kan  sampul surat.bu rina masuk ke kelas muzik nya ternamapak sampul surat yg bu susan taruk.dia x tahu bu susan taruk.di membuka sampul surat yg brd di atas meja.di dlm sampul surat ada nombor plet kereta yg burina kejar kemarin........................bu susan serbenar nya baik hati....di buat-buat jahat kerana dia berkerja dengan bu nia isteri pak faris..........

Thursday, 15 December 2011

x gantuk lagi ni...dah kul2.50

susah nya nak tidor mlm ni tengokla cerita arti sahabat best giler cerita tu  tengok kat youtube je.......kalau dah habis buka nada cinta kat youtube....................................................